15 Şubat 2014 Cumartesi

SAKLI KALMIŞ PIRLANTA

      saklı kalmış pırlanta diyorum neden mi ilk gördüğümde büyülenmiştim. sanki dünyada değilimde cennete bodoslama dalmış gibiydim.
 
hadii aklıma nereden de düştü şimdi diye kendime sorduğumda cevabım yazı aylarını o kadar özlemişim ki diye kendi kendime verdim bile o yüzdendir ki sivas'ın pırlantası gürün gök pınar göletini anımsayasım geldi.

 sivas da mevsimler şaşırıp bize baharı yaşatsa da mizacım gereği 3 mevsimi sıcacık yaz ayına hasret kalarak geçiriyorum yazık banaaaa :) 

             aslında sadece bir kaç cümle kurup resimlerle sizi baş başa bırakmak isterdim ama söylenecek o kadar çok şey var ki bir iki cümle ile anlatmak bu doğa mucizesine haksızlık olur. Gök pınar sadece yaz aylarına has değil yılın her mevsimi görülmeye değer o eşsiz renk şöleni ve el değmemiş bakire güzelliğiyle kendine çekmek de o kadar haklı ki dile gelse sizi dünyanın dertlerinden uzaklaştııyorum huzur ve mutluluk vermeye hazırım diye bağırıyor sanki.



bir bilseniz güzelliğinin de nasıl farkında o kadar asıl ve nazlı ki dokunmaya kıyamıyorsunuz belkide o yüzden hala göreni kendine hayran bırakıyor.

Sivas'ın içine saklanmış bu gizli cennet kendimce keşfettiğimde rabbim sen nelere kadirsin demiştim:)) 

berrak suyuyla doğal bir akvaryumu andıran yaratana yarattığından ötürü bir kez daha aşık ettiren büyüleyici bir manzara

 gölete baktığınızda yosunların dansını, dik kayalıklarından süzülüp gölün üstünde mutluluk dansı yapan kuşların keyfini, gökyüzünün masmavi eşsiz yansımasını, balıkların nazlı nazlı süzülmelerini gördükçe insanın aklını başından gitmeye yetiyor da artıyor.

 elinizde olmadan gerçek dünyadan hayal dünyasına akıp gidiyorunuz başlıyorsun içinden böyle bir yerde evim olsa sabah uyandığımda gözlerimi böyle bir güzelliğe açsam keşke diye hayal kurmaya.

 saymakla bitmeyen güzelliğini anlamanız için yaşamanız kokusunu içinize çekmeniz parmaklarınıza değen buz gibi suyu hissetmeniz gerekiyor.








 şehir hayatının yoğunluğunu iliklerime kadar hissettim, sıkıldım, yorgunum, bıktım, enerjim düşük diye çik çiklenmeye başladığıma göre gölet beni çağırıyor:))

 benden demesi nefes almak için enfes bir mekan sizi bekliyor test ettim onayladım sizlere de tavsiye ederim. 

 gelemeyip göremeyenleri de unutmadım sizde resimlerde görün isteyip küçük bir albüm hazırladım kıymetimi bilirsiniz artık :)) iyi keyifli seyirler.












aaaaa en önemlisi! unutuyordum az daha alabalık tesislerinde tadına doyamayacağınız bir alabalık keyfide sizi bekliyor. balığı sevmeyen beni bile cezbettiyse vay geldi halinize unutamayacağınız bir lezzetle karşılaşacaksınız benden demesi. :))