30 Nisan 2014 Çarşamba

PRATİK BİLGİLER 1

                  Selam canlarım yoğun bir haftanın tamda ortasından sizlere selam atıyorum bugün, stresli ve sıkıntılı zamanları bizlere unutturacak özel zamanların ilk adımını attık bu hafta tüm güzellikleriyle, bolluğu, bereketi ile geldi nisanın ayının gidişi mayıs ayının gelişi ile İslam alemi için kutsal aylardan olan üç ayların başlangıcı recep ayının ilk günü yaşadık. Ben bu özel ayları atlamak istemedim yarın regaip kandili umarım herkes için hayırlı gelir kutsal aylarımız kalbinden güzellik geçirenlerin tüm müslümanlar'ın dualarını rabbim kabul eder.

Bu güzel ayların gelmesiyle birlikte yemek heyecanı da yavaş yavaş sarmaya başlayacak etrafımızı özel yemeklere verilen önemde giderek artacak evlerde telaşlı hazırlıklar yapılacak tabi hal böyle olunca benimde boş durmaya pek niyetim yoktu sizlere işinize yarayacak güzel bilgileri araştırıp okuyup paylaşmak istiyorum.

Yeni evlenen, yemek yapmaya yeni başlayan, bu işin ustası olup da bilip de unutanlara yardımcı olacak hepimiz için zaman kazandıracak işimizi kolaylaştıracak pratik bilgileri topladım bunların bir bölümünü şimdi paylaşmak istiyorum tabi bu okuduklarınızla sınırlı kalmayacak arkası gelecek. lafı yine pek bi uzattım ama sizinle sohbet etmeye bayılıyorum tamam tamam veee başlıyorum işte benim ev sevdiğim sebzelerden birisi olan patateslere ilk sözü vermek istiyorum nede olsa benim için özeller. 

patatesleri haşlarken içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz.

balıkların daha beyaz pişmesini istiyorsanız kaynama sırasında içine limon sıkınız.

balık kokan tavalarınızı limon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur.

karnabahar haşlanırken suyuna biraz süt katarsanız hem kar beyazı olur hemde haşlama anında çıkan kötü kokusunu yok eder.


kaymağı taze saklamak için süt içindeki bir kapta muhafaza ediniz.

limonlar eğer kurumuşsa ve suyu çıkmayacak durumda ise kaynar suda 5 dk kaynatın.

ateşte eritilen tereyağının içine 1 kaşık zeytinyağı katarsanız yanmasını önlersiniz.

patlıcanları soyduktan sonra üzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar.

bu gecelik benden bu kadar kendinize dikkat edin görüşmek üzere canlarımmmm...

Hiç yorum yok: